Arga bibliotekstanten

Why do I smile at people who I'd much rather kick in the eye?

Oh Manchester, so much to answer for

Publicerad 2010-08-14 09:15:31 i Moz,

Så kom vi då slutligen till Manchester, where the rain falls hard on a humdrum town. Ganska ofta i alla fall.
Både D och jag är Morrisseyfans och eftersom vi ändå skulle tillbringa en del av semestern i England kändes det naturligt att ta tillfället i akt att se hans födelsestad. Så vi tog D´s taxi och körde dit. Enbart spelandes Moz-musik i bilstereon förstås.
Första dagen gjorde vi The Big Tour och beskådade allt man bör se. Som Southern cemetary, där Moz gick runt i timmar för att gravley read the stones. Och i bästa stalkeranda cruisade vi förbi hans barndomshem. Eftersom nån annan bor där nu som förmodligen inte är det minsta road av uppmärksamheten försökte vi vara väldigt diskreta. Vi gick på andra sidan gatan för att ta ett snabbt foto, men en tant glodde så argt ut från fönstret att jag inte vågade stanna och sikta ordentligt... Vi bestämde oss för att filma från bilen på väg tillbaka istället. Jag blev så nervös och känslomässigt överväldigad att jag filmade på fel sida gatan. D var tvungen att peka åt vilket håll jag skulle hålla kameran... Alla husen ser ju jävlarimej likadana ut! Men jag fick med rätt hus den här gången. (Det är det med hängande blomsterkorg och blå bil parkerad utanför, 24 sekunder in i filmen.)Sen gick vi lite längre upp på gatan för att se The Iron bridge från Still ill, och jag blev sådär känslosam igen då jag tänkte på att han hade gått där varje dag, med tunga steg förmodligen, för det var hans skolväg...
Hundratals Moz-fans hade varit där före oss och skrivit sina hyllningar överallt. Senare fick jag veta att en av mina vänner hade skrivit just på den delen av väggen jag fotade. Small world.Och så klart tog vi oss till Salford och poserade utanför Salfords lads club, och vandrade på närbelägna Coronation street som många förknippar med Englands mest seglivade såpa. Fast vågade inte stanna länge där heller. Inga arga tanter den här gången, däremot ett hårdfört gäng chavs som möjligtvis livnär sig på att råna veka, bleka Moz-fans...?
Men annars var det sig likt, bara lite mindre nedgånget än på 80-talet när den här videon spelades in.För övrigt såg vi en "kändis" från nämnda tv-såpa när vi åt på Frankie and Bennys (vilket D blev rätt upplivad av och ja bah Who?), drack minst en Caremellatte på Caffe Nero varje dag, gjorde gaydistrictet en kväll och var allmänt turistiska, lagom kulturella och väldigt romantiska...
En fin semester med andra ord!

Kommentarer

Postat av: Josefin

Publicerad 2010-08-14 19:11:22

Jag och Anna fick nästan stryk av ett gäng chav-tjejer på tåget till London häromveckan. Vi satt bara där och mindade vår egen business när de började prata högt om hur de skulle slå in våra "fucking faces." Trevligt! Turligt nog klev de av i WARE. Det skrattade vi gott åt. Ware är liksom Regnlands svar på Sollebrunn, fast tusen gånger mer white-trashigt.

Postat av: Arga bibliotekstanten

Publicerad 2010-08-15 11:00:32

Akta´re för chavsen Jo! ;)

Postat av: Mattias

Publicerad 2010-08-16 00:27:53

Åh, anglofilin är på topp! Funderar en del på vad jag ska behöva ta mig till för att få anställning på bibblan i Brighton... :)

Postat av: Arga bibliotekstanten

Publicerad 2010-08-16 18:58:59

Det är lätt att bli anglofil... eller hur? I just can´t get enough :)

Postat av: Anna

Publicerad 2010-08-17 11:26:45

Åh, vilka minnen som flashar förbi! Känns som igår när jag stod där på King´s road och framför Salford lads´ club. Kände mig lite dum då och vågade nästan inte plocka fram kameran, men är oerhört glad att jag till slut gjorde det:)

Postat av: Arga bibliotekstanten

Publicerad 2010-08-17 12:18:21

Visst var det fint? Lite nördigt, men värt att göra, absolut ;)

Postat av: J

Publicerad 2010-08-17 23:12:38

Låter som en härlig semester.

Postat av: Creutz

Publicerad 2010-08-20 22:45:04

Morrissey, Morrissey, Morrissey - Morrissey, Morrissey, Morriseeey. (tänk dig chanten, som den ska låta...)Måste dra till Manchester snart. Hoppas jag får med mig pojkvännen!

Postat av: Arga bibliotekstanten

Publicerad 2010-08-21 16:50:09

Ooh yes, måste höra den chanten en gång till innan jag dör...

Manchester är hiskligt fult på sina ställen men det finns mycket att göra. Rekommenderar ett besök på Canal street också :)

Postat av: bookwitch

Publicerad 2010-09-07 00:33:42

Har du sett detta?http://www.guardian.co.uk/music/2010/sep/03/morrissey-simon-armitage-interview

Postat av: Arga bibliotekstanten

Publicerad 2010-09-07 06:51:52

Självklart.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Arga bibliotekstanten

Min blogg riktar sig till: Biblioteksanställda. Annan servicepersonal. The Smiths- och Morrisseyfans Intelligenta människor som har förmåga att sätta sig in i andra människors tankar och känslor. Övriga göre sig icke besvär!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela